Neden İmplant
– Türkiye İmplantDişleri olmayan ancak hareketli protezleri aşırı bulantı, refleks, ileri derecede çene kemiği erimesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı kullanamayan kişilerde dental implant düşünülmesi gereken yöntemlerden biridir.

İmplant’ın Alternatifi Var mı?
-
Alt çenede hiç dişi olmayan total protez taşıyan hastalar; sürekli ağrıdan, iyi çiğneyememekten ve protezin oynamasından şikayetçidirler. Bu şikayet zaman içinde proteze destek olan kemik dokunun erimesi ile daha da artar hale gelir. Bu tip hastalarda dental implant tedavisi yukarıdaki şikayetlere çözüm sağladığı gibi kemiğin erimesini de durdurmaktadır.
Kancalarla tutunan protezin çirkin görüntüsü, ya da köprü yapılabilmesi için sağlam dişlerini kestirme zorunluluğu, implantı alternatif bir tedavi yapmaktadır. Tek bir implantın yerleştirilmesi hem komşu dişleri kurtarır hem de daha estetik ve fonksiyonel sonuçların ortaya çıkmasına neden olur.
Yılda 1.000.000’dan Fazla İmplant !
-
Dünya genelinde yılda 1.000.000’dan fazla dental implant yerleştirilmektedir. Kullanılan implant sayısı istikrarlı biçimde artmaya devam etmektedir.
İmplantlar ile yapılan tedavilere olan ihtiyacın ve bu tedavilerin kullanımlarının artması , aşağıdakiler de dahil çok sayıdaki faktörün etkisinden kaynaklanmaktadır ;
* Yaşlı popülasyonun daha uzun yaşaması,
* Yaşa bağlı diş kaybı,
* Sabit protez tedavisinin başarısız sonuçları,
* Tam dişsizliğin anatomik sonuçları,
* Hareketli protezlerin performans sorunları,
* Hareketli bölümlü protez tedavisinin negatif sonuçları,
* Diş kaybının psikolojik sonuçları ve yaşlanmakta olan popülasyonun ihtiyaçları,
* İmplant destekli protezlerle elde edilen uzun süreli başarılı sonuçlar,
* İmplant destekli protezlerin avantajları vb. gibi sonuçlar, implant uygulamalarının artmasına ve geleneksel protezlerin yerini almasına neden olmaktadır.

Neden İmplant?
İmplant, Dişin Yerini Tutar mı?
Diş hastaları arasında en çok merak edilen konu, hiç şüphesiz olarak “Diş implantları, dişin yerini tutar mı? ” sorusu olmaktadır.
İmplantın Alternatifi Var mı?
Dişleri olmayan bu sebeple hareketli protezleri aşırı bulantı, refleks, ileri derecede çene kemiği erimesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı kullanamayan kişilerde implant ilk düşünülmesi gereken yöntemdir.
İmplant Tedavisi Sonrasında!
İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra, yaklaşık 3 aylık iyileşme süresi bulunmaktadır. İmplant işlemi bitirildikten sonra hekim tarafından hastaya gerekli uyarılar yapılır ve hastanın ilaçları yazılır. Anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta yemek yemeğe başlayıp normal hayatına dönebilir.
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum dişler mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci sayesinde diğer metal destekli kuronlara nazaran üstünlük göstermektedir. Beyaz renkli, yarı şeffaf, ışık geçirgenliğinin fazla olması sebepleriyle, doğal dişe en yakın alternatiftir.
GÖRÜNTÜLEDiş Beyazlatma
Dişlerin renginin 7 tona kadar açılması işlemidir. Dişlerinize hekim kontrolünde mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılan lazerle diş beyazlatma işleminde, dişler işlem sonunda hemen birkaç ton açılabilir ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.
GÖRÜNTÜLEKanal Tedavisi
10-15 yıl öncesine kadar yumuşak diş tabakasında meydana genel hasarlarda; dişler çekilmekteydi. Ancak günümüz teknolojisinde dişlere uygulanan kanal tedavisi ile artık tek çözüm diş çekimi olmaktan çıkmıştır. Kanal tedavisi tek seans veya bazı durumlarda 4-5 seans sürebilir.
GÖRÜNTÜLE