Türkiye de Çocuk Diş
– Türkiye İmplantÇocuk Diş hekimliği ilk süt disinin çıkmasından itibaren bebeklikten 13-14 yaslarına kadar olan periyotta gelişebilecek tüm ağız ve diş sağlığı sorunları ve koruyucu uygulamalarıyla ilgilenen bilim dalıdır.
Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı
-
-
- Sağlıklı dişlerin temeli ise neredeyse bebeklik döneminden atılmaya başlar. 6-8 aylarda alt üst kesici dişler sürmeye başlar. Daha sonra her altı aylık periyotlarda bir grup dişin sürmesi ile üst dişlerin sürmesi 2.5-3 yaşında tamamlanır. Süt dişleri, 6-8 yaşına gelindiğinde yine ilk olarak alt ve üst kesici dişlerin sallanıp, düşmesi ile yerlerini sürekli dişlere bırakır. Süt dişlerin tamamının düşüp sürekli dişlerin çıkması yaklaşık 12 yaşına kadar devam eder.
- Süt dişlerinin her biri, altından gelmekte olan sürekli dişe yer hazırlar. Bu nedenle çürük sebebiyle zamanından önce çekilen süt dişleri, ilerleyen dönemlerde dişlerde çapraşıklık, yani ortodontik problem oluşmasına neden olabilir.
- Ortodonti; en genel tarifi ile çene ve dişlerdeki istenmeyen çapraşıklık, aralık veya bozuklukların tedavisi ile ilgilenir. Ortodontik problemlerin bir bölümü, çok erken dönemlerde ortaya çıkabilir. Özellikle, ailesinde dişlerinde bozukluk olan bireylerin aynı sorun ile karşılaşma ihtimalleri daha yüksektir.
- Yalancı emzik ve biberonun uzun süre kullanımı , parmak emme, büyük bademcik ve/veya geniz eti sebebiyle burundan soluk alamama gibi sebeplere bağlı olarak ortodontik bozukluklar meydana gelebilir. Erken teşhis, problemin daha kolay şekilde daha iyi sonuçlanabilmesine yardımcı olur.
- Diş ve dişeti sağlığı; çok küçük yaşlarda başlayan düzenli bir bakım, koruyucu flour uygulamaları, periyodik kontroller ve erken teşhis ile sağlanabilir.
-
Süt Dişleri Nasıl Olsa Düşecek Demeyin!
– Türkiye İmplantAnnenin beslenme şekli, çocuğun dişlerinin sağlıklı olması için önemli bir etkendir. 2-4 yaş arası çocuklarda üst kesici dişleri yıkımı ile görülen biberon çürüğü; anne ve babalarının dikkat etmesi gereken önemli bir sorundur. Süt dişleri nasıl olsa düşecek, yerine tekrar diş çıkacak! düşüncesi çocuğunuzun ileriki yaşlarda diş problemleri yaşamasına neden olur. Süt dişleri kalıcı dişlere oranla, daha fazla organik madde içerdiğinden, daha kolay çürürler. Çocukların hem zeka hem de vücut gelişiminde önemli rol oynayan şeker tüketimini, tamamen engellemek mümkün değildir. Ancak, zararlı etkileri en aza indirmek için yemek arası tüketiminin önlenmesi, tüketildikten hemen sonra diş fırçalaması gerekir. Eğer süt dişleri zamanından önce çekilirse, daimi dişe yer kalmaz ve çarpışıklıklar meydana gelir.
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum dişler mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci sayesinde diğer metal destekli kuronlara nazaran üstünlük göstermektedir. Beyaz renkli, yarı şeffaf, ışık geçirgenliğinin fazla olması sebepleriyle, doğal dişe en yakın alternatiftir.
GÖRÜNTÜLEDiş Beyazlatma
Dişlerin renginin 7 tona kadar açılması işlemidir. Dişlerinize hekim kontrolünde mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılan lazerle diş beyazlatma işleminde, dişler işlem sonunda hemen birkaç ton açılabilir ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.
GÖRÜNTÜLEKanal Tedavisi
10-15 yıl öncesine kadar yumuşak diş tabakasında meydana genel hasarlarda; dişler çekilmekteydi. Ancak günümüz teknolojisinde dişlere uygulanan kanal tedavisi ile artık tek çözüm diş çekimi olmaktan çıkmıştır. Kanal tedavisi tek seans veya bazı durumlarda 4-5 seans sürebilir.
GÖRÜNTÜLE