Ankara Diş
– Türkiye İmplant18 yaşından itibaren çıkmaya başlayan, alt ve üst çenenin en arkasında yer alan üçüncü büyük azı dişlere 20 yaş dişi denmektedir. Her bir yarım çenede birer adet olmak üzere toplamda dört tanedir. Binlerce yıldır insanların yeme alışkanlıklarında gerçekleşen değişimden dolayı ağız ve çene yapısı küçülmüş ve 20 yaş dişleri var olan çene yapımıza sığmaz durumu gelmiştir. Bir çok kişide 20 yaş dişleri ağızda çıkacak yer bulamadıkları için gömük kalmaktadır. Gömük 20 yaş diş çekimi cerrahi yöntemlerle bu dişlerin çekimi ve buna bağlı sorunların giderilme işlemidir.
Gömük Yirmi Yaş Dişlerinin Oluşturduğu Sorunlar
- Tam gömülü 20 yaş dişleri genellikle sorun yaratmazlar, fakat röntgen ile takip edilmeleri gerekir. Tam gömülü olmalarına rağmen öndeki dişin köklerine baskı yapabilirler.
- Kısmen çıkmış 20 yaş dişleri en çok sorun çıkaranlardır. Tam çıkamadıklarından dolayı öndeki dişe baskı yaparak çıkmaya çalışırlar. Üzerlerindeki diş eti parçası, zamanla arasına yemek artıklarının kaçması ve bakteri üremesi nedeniyle iltihaplanır. Dişin etrafındaki diş etinin iltihaplanması sonucunda, ağrı, şişlik, abse oluşur. Çürük için uygun ortam oluştururlar.
- Tamamen çıkmış 20 yaş dişleri; genellikle sorun çıkarmamaktadırlar, fakat çok geride oldukları için fırçalanmaları zordur. Bu yüzden ağız bakımı çok iyi olmayan hastalarda koruyucu bir önlem olarak çekilmeleri tavsiye edilmektedir.
20 Yaş Dişi İltihabı
20 Yaş Dişleri
20 Yaş Dişi İltihabının Tedavisi
– Türkiye İmplantÖncelikle antibiyotik tedavisi ile akut durumdaki iltihabın baskılanması gerekir. Ancak Antibiyotik kullanımı ile iltihap tamamen iyileşmemektedir. Bu nedenle antibiyotik kullanımı sonrasında şikayetlerin geçmesine aldanarak dişin çekilmesinden vazgeçilmemelidir. Antibiyotik kullanımından sonra cerrahi bir işlemle bu dişler çekilmelidir. Sağlıklı ve iyi bir şekilde sürmüş olan 20 yaş dişlerinin çekilmesine gerek yoktur. Halk arasında bu dişlerin çok çabuk şekilde çürüdüğü yönündeki bilgiler yanlıştır. Genellikle dişlerimizi fırçalarken, ağzımızın en arkasında bulunan, bu dişleri çok iyi fırçalamıyoruz . Bu nedenle de diğer dişlerde çürük görülme oranı artmaktadır. Sağlıklı ve iyi bir şekilde sürmüş bu dişlerin, diğer dişlerimizden hiçbir farkı yoktur. İhtiyaç olursa bu dişlere köprü uygulaması da yapılabilmektedir.
20 Yaş Diş Çekimi
18 yaşından itibaren çıkmaya başlayan, alt ve üst çenenin en arkasında yer alan üçüncü büyük azı dişlere 20 yaş dişi denmektedir. Halk arasında akıl dişi olarak da bilinmektedir. Her bir yarım çenede birer adet olmak üzere toplamda dört tanedir.Binlerce yıldır insanların yeme alışkanlıklarında gerçekleşen değişimden dolayı…
Daha Fazla BilgiAğız Kokusu
Ağız kokusu toplumda büyük bir sorundur. Tahmin edilenden daha yaygındır ve sosyal ortamlarda sizi ve diğer insanları çok rahatsız eder. Her dört kişiden biri, ağız kokusu sorunuyla uğraşıyor. Ağız kokusundan şikayet eden bireyler sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler…
Daha Fazla BilgiDiş Ağrısı Nedenleri
Diş ağrısı herkesin hayatı boyunca en az bir kere mutlaka karşılaştığı, oldukça can sıkıcı ve sevimsiz bir durumdur. Ancak diş ağrısı, çözümü olan ve çeşitli nedenlere bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Peki, diş ağrısı neden olur? Hangi durumlar diş ağrısını tetikler ve diş ağrısı nasıl çözülür? Diş Ağrısı Genel Olarak Üç Şekilde Gelişir…
Daha Fazla BilgiDolgu Çeşitleri
Dişler iyi fırçalanmadığı, ağız bakımının kötü olduğu zamanlarda, dişlerin üstündeki plaklarda ve taşlarda bulunan bakteriler “şeker” sayesinde hayatta kalırlar. Şekeri kullandıktan sonra oluşan asit, diş sert dokusunu yumuşatmakta, çürüğe neden olmaktadır…
Daha Fazla BilgiDiş Fırçası Kullanımı
Günlük ağız ve diş bakımı için diş fırçalamak kadar dişlerinizi nasıl fırçaladığınız da önemlidir. Macun sürdüğünüz diş fırçanızı 45 derece eğimli tutmalı, diş etinden dışarı doğru oval harektlerle dişlerinizi fırçalamalısınız…
Daha Fazla BilgiDiş İpi Kullanımı
Diş ipi, iki dişin arasında ve diş etinin altında diş fırçasının temizleyemediği plağı ve yemek artıklarını temizler. Bu bölgeler iyi temizlenmezse çürük ve diş eti problemleri oluşabilir; bu nedenle günlük olarak diş ipi kullanımı önemlidir. Diş ipiyle dişlerinizi temizlemek için öncelikle yaklaşık 50 cm ip kopartın ve ipi iki parmağınıza doladıktan…
Daha Fazla BilgiDiş Eti İltihabı
Gingivitis, dişeti hastalığının ilk ve tedavisi en kolay aşamasıdır. Dişeti iltihabının nedeni, sürekli olarak dişlerin ve dişetlerinin çevresinde oluşan yumuşak, yapışkan, renksiz bakteri filmi olarak tanımlayabileceğimiz plaktır. Diş ipi kullanılmadığı ve dişler her gün fırçalanarak plak uzaklaştırılmadığı takdirde, plak dişeti dokusunu… Daha Fazla BilgiDiş Hassasiyeti
Diş hassasiyeti, dentin hassasiyeti veya kök hassasiyeti için kullanılan genel bir terimdir. Sıcak, soğuk, tatlı, ekşi veya çok fazla asitli yiyecek ve içecekler; soğuk hava şartları dişlerinizin ağrımasına ya da hassaslaşmasına neden oluyorsa; dişleriniz hassas demektir. Diş hassasiyeti genellikle dişeti hastalıkları veya…
Daha Fazla Bilgi